Vandaag was de raku-stookdag voor de urn van haar man, een urn met het teken waterman. Zij, is een dame uit Volendam. Ik was blij dat ik betekenis vol mocht zijn voor zowel Vrouwen van Sereen die haar met mij in contact brachten, als voor haar. Sylvia van leeuwen de bezielende dame achter Sereen opende net voor corona een prachtig vernieuwend uitvaarthuis in Volendam en begeleidde deze uitvaart.En dat is nog niet zo makkelijk. Ze willen wel… daar in Volendam… maar ze hebben dat kleine zetje nodig om out of the box te ervaren dat een uitvaart zoveel mooier, anders, intenser en gevoeliger kan dan wat ze gewend zijn. Maar R niet… zij wist het direct en koppelde zich “ los van Volendams”. En daarom kwam zij zelf een urn maken , voor de liefde van haar leven , die ze binnen een paar weken moest loslaten.

lees verder:
De eerste keer kwam ze op de fiets… uit Volendam… en maakte van grove klei een urn met in haar hoofd ter inspiratie de rouwkaart. Voor haar zonen maakte ik in de tussentijd 2 miniurnen. Deze drie urnen hebben we samen gestookt.
Het weer zat niet mee maar vanaf nu is dat nooit meer een belemmering. Het dak van onze buitenwerkplaats is hoog genoeg om eronder te stoken, bleek. De urn staat nog even hier op zolder, met “ uitzicht op het Zwet”. Zodra de as gehaald is doe ik dat voor haar over. Ook haar schoonzus wil wat as in een vogeltje.