Pap en Mam weer samen.
Iets meer dan twee weken geleden kwamen moeder en dochter in mijn atelier. Na intensieve verzorging , door hen beide, van oma( moeder) kwam er afgelopen zomer een einde aan haar leven. De ideeën over de asbestemming van moeder waren divers in de familie van de drie zussen. Het duurde dan ook wat langer voor er definitief iets werd besloten. LEES VERDER
Het werd een urn in de urnenmuur op Westgaarde en een zelfgemaakte urn thuis bij de middelste zus en een bij haar dochter. Urn to be werd geadviseerd door een gezamenlijke kennis, dus was ik vereerd om dit samen met hen te mogen doen. .
Tijdens de eerste sessie ontstond er eigenlijk een prachtig idee. Ze vertelde mij dat de asbus van opa( vader) ook nog thuis stond met een klein beetje as. Het grootste gedeelte was tien jaar geleden uitgestrooid , maar er was nog wat over. Hoe mooi zou het zijn om hen weer samen te brengen, in de zelfgemaakte urn.!!
Vandaag was de stookdag. De dames waren een beetje zenuwachtig over hoe het resultaat zou worden . De een koos voor mijn favoriete koperoxide en de ander voor een kleurpigment uit hetzelfde kleurenspectrum. Passend bij elkaar , maar toch weer net anders.
De resultaten zijn prachtig geworden. Je moet weten dat de werken vaak heel vies uit de zaagselton komen en dat het dan flink poetsen is. Dat laat ik de nabestaanden zelf doen. Zo worden keuzes gemaakt om soms hier en daar wat roetaanslag te laten zitten. Gewoon omdat het mooi is, of omdat je leven ook niet altijd opgepoetst is.
Na het stoken vandaag heb ik een lunch gemaakt. Daarna hebben we gedrieën de as overgedaan in beide urnen.
Lijkt het je mooi, leuk, troostend om met eigen handen zelf een urn te maken voor je dierbare of misschien wel blijk geven van oneindige liefde, kijk dan op Www.urntobe.nl Voor de mogelijkheden.