Onlangs werd ik bezocht door wat familieleden van de kant van mijn man. Voor zijn vrouw, hun moeder , wilde ze mij een urn laten maken. De afgelopen jaren zag ik dat deze oom mij volgde op social media en oprechte interesse toonde in mijn werk. Ik was niet verbaasd dat ze kwamen , maar wel zeer vereerd. Voor familie, en zeker voor de lieve dame die het betrof is het eervol maar toch ook altijd een beetje spannend.

Nadat we de vormen en kleuren hadden besproken kwamen we tot de conclusie dat het een kleine urn moest worden met daarop een witte roos, want dat waren haar lievelingsbloemen. Die kreeg zij altijd van haar man, ook nu.

Lees verder:

Toen de urn klaar was heb ik samen met de zoon de as overgedaan in de urn. Dit was een mooi waardevol ritueel waarbij we samen herinnering ophaalden aan de tijd bij voetbalclub Saenden. Als jong meisje stond ik altijd naast zijn moeder langs het veld. Ik keek naar mijn broer en mijn ( wist ik toen nog niet) toekomstige man. Toen we klaar waren ging hij “ zijn moeder naar huis brengen” en dronk een biertje met zijn vader.

Dag lieve tante.

#urn#urnen#asbestemming#uitvaart#crematie#uitvaartbedrijf#atelier#zelfmaken#urntobe#verlies#troostgeschenken#afscheid#overlijden#uniek#keepsake#saggarfiring #rakufiring#cremation #funeral#uitvaartbegeleiding#urntobe#keramiek#ceramics#keramik#ceramique#daniellevanassema#ceramicurn #urndesign#ash#ashes#uitvaartzorg