In de rubriek ik stel me graag even ( opnieuw ) aan u voor , vond ik het vandaag een mooi moment om de Urnen, workshops urn maken en urnen in opdracht even uit te lichten.

Dertien jaar geleden was het door mijn man bedachte concept zelf een urn maken voor je overleden dierbare , uniek. Uit heel Europa kwamen mensen naar Urn to Be in Wormer om deze mogelijkheid te benutten. Ik ben nog altijd dankbaar dat zonder dat ik het wist , deze tekst klaar gestoomd werd op mijn site. Zelf een urn maken bij Urn to Be. Het is het mooiste wat mij in mijn werkzame leven is overkomen.

Nabestaanden mogen begeleiden in hun rouwproces tijdens een creatief proces is heel mooi en dankbaar werk. Je kunt je voorstellen dat er zoveel gemaakt is dat het teveel is om allemaal te laten zien. De urnen en verhalen die mij het meest zijn bijgebleven laat ik in overleg met de nabestaanden aan u zien. Ook een paar bijzondere urnen uit de collectie van Urn tob e en in opdracht vervaardigde urnen.

Vandaag heb ik samen met een dame uit Wormer de as over gedaan van haar overleden man. Via Bennis in Wormer kwam zij met mij in contact omdat ze een raku-gestookt Hart onder de riem had gekregen. Deze had zij gekregen na de uitvaart als een tastbaar teken van herinnering en ondersteuning in de moeilijke tijd die zij voor zich had. Het hart was stuk gegaan en zodoende kwam zij in mijn atelier om een nieuwe op te halen. Na dertien jaar voornamelijk raku-gestookte urnen te maken heb ik nu een prachtige fabrikant gevonden waarmee ik ook urnen kan maken voor buiten met bijzondere mooie glazuren.  De urn van vandaag is de eerste urn die ik met de crystalglaze glazuren heb gemaakt in opdracht van haar , voor haar man. De urn is de eerste foto van de bijgevoegde serie.

Klik op onderstaande link voor foto’s

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=urntobe&set=a.440453764440230