Een paar weken geleden kreeg ik van een uitvaartbedrijf waarmee ik warme contacten heb de vraag om contact op te nemen met een familie uit Wormerveer. Zij hadden speciaal naar mij gevraagd om een wens in vervulling te laten gaan. Ik kende de man van het gezin persoonlijk.

Samen met haar zus , moeder, schoonmoeder en in het bijzijn van broer , man, zoon , vader en schoonvader werd er een paar weken later druk “ gewerkt” en gekeken in mijn buitenwerkplaats. Daar haar leven eindig was en ze een “ echte urn” niet zag zitten werden er bewaarplaatsen gemaakt waar je desgewenst een foto in kan plaatsen en een lichtje bovenop. of voor kunt zetten. Voor elk familielid werd een een ornament gemaakt. passend bij elkaar maar door de gekozen raku techniek toch weer allemaal anders in het eindresultaat.

Helaas was ze er vandaag zelf niet meer bij… of toch wel, dachten we ,…..toen er tijdens het fotograferen van het prachtig gelukte werk , aan het einde van de workshop, een vlinder op mijn bil neerstreek.