Voor mijn urn “ Cuba” ben ik geïnspireerd, hoe kan het ook anders , door mijn reis naar Cuba en dan met name Cien Fuego . Vervaagde blauwe muurschilderingen en vondsten aan zee bracht ik hierin bijeen. Deze urn werd onlangs een inspiratie bron voor een fotograaf uit de buurt , om een urn te ontwerpen voor haar moeder.

LEES VERDER

Zij wilde graag symbolisch daarbij een vlinder in het geheel verwerken. De vlinder die haar moeder zelf had bedacht voor op haar rouwkaart. De keuze voor het glazuur was snel gemaakt. De dochter had inmiddels in haar huis wat kunststukken van Keramiek van haar moeder en daar moest het bij passen. Al eerder schreef ik hoe fijn whatsapp kan zijn, of messenger in ons geval. Want over en weer kun je samen met woord en beeld heel snel een idee vormen over hoe de urn moet worden. Uiteraard gebeurde dit nadat we eerst persoonlijk hadden kennis gemaakt en hadden gekeken of “ de klik er was. “.

En uiteindelijk werd dit het resultaat.

Samen deden we op vrijdagochtend een deel van de as over. En daarin wilde ze graag de ring van haar veel eerder overleden vader indoen. En nu .. net voor Kerst, is” haar moeder naar huis gevlogen’.