Urn to Be & mijn werk

geloof

 

Ondanks dat ik dit jaar niet deelneem aan Veldwerk Expo in de Schaalsmeerpolder , spreekt het onderwerp mij erg aan. Het thema is dit jaar geloof, en je begrijpt dat ik daar veel mee kan. Ik ben tot de inspiratie gekomen om religieuze en niet –religieuze grafmunten te maken. De munten zijn ook verkrijgbaar als hanger en zijn weer en vorstbestendig.

Urn to Be & mijn werk

Epoxy


Steeds vaker krijg ik de opdracht om dierbare bezittingen van overledenen blijvend onder de aandacht te brengen. Kleinoden van mensen blijven te vaak ongezien in de kast liggen, maar vertegenwoordigen wel een enorme emotionele waarde. Dit soort relikwieën horen geen verborgen leven te leiden.

Door ze in epoxy te verwerken en blijvend onder de aandacht te brengen, als tastbare herinnering, krijgen voorwerpen als een haarlokje, bloem uit rouwboeket, trouwring, weer een nieuw leven. Ook behoort het tot de mogelijkheid om een in epoxy gegoten voorwerp te verwerken in een urn. Tevens is het mogelijk om een raku gestookte urn te bewerken met epoxy zodat deze ook in een tuin of urnenmuur kan staan.