Danielle van Assema (1967) heeft van kinds af aan al een uitgebreide interesse in het creatief bezig zijn met materialen. De laatste 10 jaar heeft ze zich met name gespecialiseerd in keramiek. Raku is haar favoriete stooktechniek.

Inmiddels werkt Danielle al meer dan 8 jaar samen met een groep van  enthousiaste Raku keramisten en geeft al een aantal jaar workshops.

Puttend uit dat netwerk en geïnspireerd door de wonderlijke resultaten van het Raku proces is zij zich toe gaan leggen op het maken van urnen.

Haar eerste urn was de Hune urn, uiteraard geïnspireerd door de Drentse Hunebedden. De Drentse “stenen grafkelders” waren voor haar aanleiding om zich te verdiepen in een artistieke vorm van rouwverwerking. De Hune urn is groot en heeft openingen en hier ligt ook de analogie met de Hunebedden. Die open vorm heeft ook een symbolische betekenis en is een bewuste keuze. Door de opening blijft er een symbolische verbondenheid met de overledene.

 

 In de loop der jaren heeft zij meerdere open en gesloten urnen gemaakt. De werken die zij maakt komen voort uit fantasie zijn altijd met de hand opgebouwd, groot en klein, robuust, dikwandig en nooit gelijk in vorm of kleur. Hiermee probeert ze uitdrukking te geven aan een voor haar belangrijk uitgangspunt: ‘de schoonheid van imperfectie’.

 

Naast urnen maakt zij ook bijpassende gedenkschalen en vazen.

075 6214877

06 55727696

Verder
UA-18217884-1 - http://www.urntobe.nl